2012-01-23

Pastagratäng med broccoli och fetaost

Pastagratäng med broccoli och fetaost












Pastagratäng med broccoli och fetaost
4 port.
ugn: 225 grader

Ingredienser:
  1. 1 broccolihuvud, ca 300 g
  2. 300 g pasta, t.ex. cappelli fullkorn/dinkelpasta
  3. 1 msk smör till formen
  4. 200 g fetaost
Gratängsås:
  1. 25 g smör
  2. 1 liten gul lök, hackad
  3. 1 vitlöksklyfta, hackad
  4. 2 msk vetemjöl
  5. 6 dl mjölk eller 5 dl mjölk+1dl grädde
  6. 1 tärning grönsaksbuljong
  7. ½ tsk svartpeppar
  8. 1 krm muskotnöt, riven
  9. ½ tsk salt
Tillagning: Ansa broccolin och skär i bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Smörj en ugnsäker form och blanda i pasta, broccoli och fetaost.

Smält smöret i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att den tar färg. Strö vetemjöl över löken och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp innan nästa skvätt hälls på. Tillsätt buljong, salt, peppar och muskotnöt. Sänk värmen och koka i ca 5 minuter, rör om då och då. Smaka av.

Häll såsen över pastan, broccoli och fetasost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 minuter.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag ser att det är mat. Men vad för nåt...? (Lite suddigt) :-)

Fru Lindholm sa...

Jag satt ju och skrev. Du är för snabb för mig jag hinner inte med! haha!