![]() |
Pastagratäng med broccoli och fetaost |
Pastagratäng med broccoli och fetaost
4 port.
ugn: 225 grader
Ingredienser:
- 1 broccolihuvud, ca 300 g
- 300 g pasta, t.ex. cappelli fullkorn/dinkelpasta
- 1 msk smör till formen
- 200 g fetaost
- 25 g smör
- 1 liten gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk eller 5 dl mjölk+1dl grädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- ½ tsk svartpeppar
- 1 krm muskotnöt, riven
- ½ tsk salt
Smält smöret i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att den tar färg. Strö vetemjöl över löken och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp innan nästa skvätt hälls på. Tillsätt buljong, salt, peppar och muskotnöt. Sänk värmen och koka i ca 5 minuter, rör om då och då. Smaka av.
Häll såsen över pastan, broccoli och fetasost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 minuter.
2 kommentarer:
Jag ser att det är mat. Men vad för nåt...? (Lite suddigt) :-)
Jag satt ju och skrev. Du är för snabb för mig jag hinner inte med! haha!
Skicka en kommentar